Άμεσης βοήθειας φαίνεται ότι χρήζει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Λάρισας, οι εργαζόμενοι στο οποίο «παλεύουν» να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους έχοντας να αντιμετωπίσουν και έλλειψη προσωπικού και έλλειψη οχημάτων αλλά και έλλειψη χρημάτων, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών.

Το οξύμωρο της κατάστασης εντοπίζεται στο γεγονός ότι, στα τέσσερα από τα πέντε Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στο νομό έχουν μεν επάρκεια οχημάτων αλλά όχι πληρωμάτων. Μόνον στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας υπάρχει προσωπικό για την κίνηση των οχημάτων.

Στην Λάρισα πάλι, υπάρχει προσωπικό αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστα, λόγω παλαιότητας, οχήματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι, όταν για παράδειγμα, προκύπτει μία ανάγκη διακομιδής περιφερειακά της Λάρισας και στην περιοχή ευθύνης των Κέντρων Υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, τα ασθενοφόρα, αν και διαθέσιμα, δεν έχουν την δυνατότητα να κινηθούν, οπότε θα πρέπει η Λάρισα να καλύψει το κενό, ή, σε διαφορετική περίπτωση επιστρατεύονται ΙΧ, όπως συνέβη δύο φορές πρόσφατα, προκειμένου να μεταφερθούν οι έχοντες ανάγκη.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Ιωάννης Γούλας, το πρόβλημα του ΕΚΑΒ -που άλλωστε είναι ευρύτερο και δεν αφορά μόνον στην Λάρισα- είναι διαχρονικό και προς το παρών ανεπίλυτο.

Τα τελευταία καινούργια οχήματα που προμηθεύτηκε εν προκειμένω, το ΕΚΑΒ Λάρισας, χρονολογούνται από το 2004 και έκτοτε δεν αγοράστηκε καινούργιο αυτοκίνητο. Ενώ από τα οχήματα που το 2007 είχαν γίνει δωρεά από εφοπλιστές προς το ΕΚΑΒ, τα έξι που ήρθαν στην Θεσσαλία, προέκυψαν προβληματικά και έχουν αποσυρθεί εδώ και δύο χρόνια καθώς χρειάζονται νέους κινητήρες.