Στο πλαίσιο της δέσμευσης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ότι ο Συνήγορος του Πολίτη αποτελεί εταίρο του υπουργείου, στη συμμετοχική αντεγκληματική πολιτική που εφαρμόζει, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, έγινε σήμερα η συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πανούσης και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκαν με τη Συνήγορο του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, τον Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Βασίλη Καρύδη και τον Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργο Μόσχο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι προϊστάμενοι του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου, του Κλάδου Τάξης, υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ υπήρξε διεξοδική συζήτηση επί των επισημάνσεων του Συνηγόρου του Πολίτη προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί, ενώ με πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη αναμένεται ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συζητηθούν θέματα κοινής ευθύνης.