Σε τέσσερα μαθήματα γενικής Παιδείας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων εξετάζονται στα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας.

Το newpost.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» θα δημοσιεύει μετά τη λήξη των εξετάσεων όλα τα θέματα και τις απαντήσεις τους. 

Δείτε τα θέματα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Ιστορία (Γενικής Παιδείας)

Δείτε τα θέματα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (Γενικής Παιδείας)

Δείτε τα θέματα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Φυσική (Γενικής Παιδείας)

Δείτε τα θέματα  Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Βιολογία (Γενικής Παιδείας)

Δείτε τα θέματα  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Ιστορία (Γενικής Παιδείας)

Δείτε τα θέματα  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (Γενικής Παιδείας)

Δείτε τα θέματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Φυσική (Γενικής Παιδείας)

Δείτε τα θέματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Βιολογία (Γενικής Παιδείας)

Δείτε τις απαντήσεις της Βιολογίας (Ομάδας Β) για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία Γενικής Παιδείας για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Δείτε τις απαντήσεις στη Φυσική για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τις Πανελλαδικές ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  •  μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.
  •  μέχρι τις 09.30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ. και 
  •  μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες. 

Κατά την είσοδό τους στα εξεταστικά κέντρα, οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο του εξεταζόμενου, την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό. 

Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα - «κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του. Να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015. 

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. 

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. 

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015