Την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη με «βραχιολάκι» ζήτησαν οι δικηγόροι της, κατά τη διάρκεια της δίκης για τις μίζες των εξοπλιστικών στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε στους δικαστές πως «είναι μεγάλο κατόρθωμα που ήρθα εδώ και σήμερα και τις προηγούμενες φορές. Μην ξεχνάτε ότι είμαι 522 μερες στο ψυχιατρείο και 1,5 χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού» και υπέβαλε διά του συνηγόρου της, Φραγκίσκου Ραγκούση, αίτημα αναστολης εκτέλεσης της ποινής της.

Αναπτύσσοντας το σχετικό αίτημα στο δικαστήριο, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως η εντολέας του ζητεί την αντικαταστάση της προσωρινής της κράτησης με βραχιολάκι ή με οποιουσδήποτε άλλους περιοριστικούς όρους προβλέπει ο νόμος και επιβάλλει το δικαστήριο.

Ο συνήγορός της υποστήριξε:

Έχουμε αυτοκτονικό ιδεασμό, έχουμε ένα παιδί που δεν μπορούμε να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Δεν θέλουμε να βγαίνουμε έξω, δεν θέλουμε να διασκεδάζουμε. Το μόνο αίτημά μας είναι να πηγαίνουμε το παιδί στο σχολείο και να το παίρνουμε το μεσημέρι.

Ακόμη πρόσθεσε:

Δώστε μας μία διέξοδο να δει το παιδί τη μάνα. Νιώθω μια απογοήτευση. Οι δικαστές που απορρίπτουν είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι. Νιώθω ανεπαρκής που δεν μπορώ να μεταφέρω την αγωνία και το σπαραγμό αυτής της γυναίκας. Εμείς ζήσαμε μια ζωή που μας προσέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αν φταίξαμε γι' αυτό τα επιστρέφουμε όλα...

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η κυρία Σταμάτη βίωσε μια άνευ προηγουμένου εχθρότητα, μετά την απόδρασή της, «ακόμη και από το προσωπικό του ψυχιατρείου».

Όπως είπε, «ακόμη και οι καθαρίστριες περνούσαν έξω από το δωμάτιό της και έβριζαν. Πλέον, η κυρία Σταμάτη αδυνατεί να εξέλθει από το κελί της. Ακόμη και αυτός που βίασε το παιδί του έχει το δικαίωμα να κάνει λίγα βήματα προαυλισμού.... Ζει την απόλυτη εχθρότητα... Και αυτό, ενώ ζήτησε να να μην τιμωρηθεί κανείς, λέγοντας ότι η ίδια έφταιγε για την απόδραση».

Η ίδια η Βίκυ Σταμάτη στην τοποθέτησή της στο δικαστήριο είπε στους δικαστές: «Μην ξεχνάτε πως έχω συμπληρώσει 522 ημέρες στο Ψυχιατρείο και 1,5 χρόνο στον Κορυδαλλό. Είναι μεγάλο κατόρθωμα που βρίσκομαι εδώ και σήμερα και την προηγούμενη φορά....».