Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», της εταιρείας ΛΑΝΕ, που πραγματοποιεί το επιδοτούμενο δρομολόγιο Πειραιά-Κίσσαμο-Κύθηρα.

Τα μέλη του πληρώματος ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων, που ανέρχονται σε περισσότερο από 4 μήνες.

«Από πού θα πληρώσουμε τους ναυτικούς; Έχουμε καταθέσει δικαιολογητικά στο ελληνικό Δημόσιο για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο, ποσού 561.680 ευρώ που αφορούν μισθώματα από εκτέλεση δρομολογίων και δεν έχει εκταμιευθεί μέχρι σήμερα φράγκο» τόνισε στέλεχος της ΛΑΝΕ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για το θέμα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να καταθέσει και δικαιολογητικά από εκτέλεση δρομολογίων στο υπουργείο Ναυτιλίας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο ποσού 584.000 ευρώ, αλλά είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούν. Θα προσπαθήσουμε να δανειστούμε χρήματα από την ΑΝΕΚ, συμπλήρωσε.

Για το θέμα των απλήρωτων ναυτικών, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος πραγματοποίησε παρέμβαση προς την εταιρεία ΑΝΕΚ αλλά και προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, η πρόταση της εταιρείας για άμεση προκαταβολή στο πλήρωμα 500 ευρώ και ενός μισθού όποτε εκταμιευθούν τα χρήματα της άγονης γραμμής από το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να διακοπεί η επίσχεση εργασίας, απορρίφθηκε από το σύνολο των μελών του πληρώματος.