«Προς το παρόν ηρεμία» δηλώνουν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων ενόψει της αυριανής εκλογικής «μάχης» στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Οι τελευταίες αφισοκολλήσεις, «πηγαδάκια», μικροαντιπαραθέσεις για τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση, χρωματίζουν το κλίμα της σημερινής ημέρας στις Σχολές του κέντρου της Αθήνας.

Με απόφαση του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ οι εφετινές φοιτητικές εκλογές έχουν οριστεί για αύριο Τετάρτη, 18 Μαΐου.

Οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν παρουσιάσει ήδη τις προτάσεις τους για τα προβλήματα στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, αλλά οι εκπρόσωποι τους εκτιμούν ότι το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες αναμένεται στα περσινά επίπεδα, οπότε η αποχή παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 5-10%.

Πάντως, όπως λένε φοιτητές, οι σκηνές βίας και οι πορείες που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας δεν έχουν μεταφερθεί στα πανεπιστήμια.

«Όλα είναι ήρεμα, σήμερα κάναμε τις τελευταίες αφισοκολλήσεις» λέει ο υπεύθυνος τύπου της φοιτητικής παράταξης της ΔΑΠ (πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία) Σταύρος Παπαντωνίου.

«Εμείς έχουμε ήδη παρουσιάσει την πρόταση του κόμματος μας και αναμένουμε αύξηση των δυνάμεων μας. Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι οι φοιτητές από μόνοι τους θα απομονώσουν και τις επόμενες ημέρες ακραίους εκπροσώπους της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς» τονίζει.

«Οσα συμβαίνουν στην κοινωνία δεν μπορεί να μην επηρεάζουν τους νέους και τα πανεπιστήμια, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ολιγαρχίες, όποια μορφή και αν έχουν, να παίρνουν αποφάσεις για εμάς και το μέλλον της χώρας μας», λέει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ (πρόσκειται στο ΠαΣοΚ) στην Νομική Σχολή Αθηνών Πάτροκλος Καρράς.

«Τα προβλήματα μας παραμένουν οι σπουδές που δεν μας εξασφαλίζουν αναγνωρίσιμα πτυχία, η ανεργία των νέων», σημειώνει.

Από την πλευρά της Αριστερής Ενότητας (Συνασπισμός) ο Πέτρος Σανταμούρης δηλώνει στο «Βήμα» ότι «οι εφετινές εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα αναταραχής κυρίως γιατί τα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση πλήττουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας».

Στη ανάγκη να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες σε μια περίοδο κοινωνικής πίεσης αναφέρεται από τη πλευρά της σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις φοιτητικές εκλογές η ΚΝΕ (ΚΚΕ).


Πηγή: tovima