Την ερχόμενη Πέμπτη θα μεταχθεί εκ νέου στο γραφείο του εφέτη ειδικού ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος έλαβε σήμερα δεύτερη προθεσμία για την συμπληρωματική απολογία του σχετικά με την υπόθεση του σχεδίου «Γοργοπόταμος».

 Ο κατηγορούμενος, βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν, ζήτησε από τον ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο επιπλέον χρόνο για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει λάβει γνώση όλων των στοιχείων. Ο Ξηρός φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία γιατί είναι σε ηλεκτρονική μορφή και δεν του έχει δοθεί, στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται, πρόσβαση σε υπολογιστή. Φέρεται, επίσης, να ισχυρίζεται πως δεν του επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τα γυαλιά του και δεν του παρέχεται στυλό ώστε να μπορεί να κρατά σημειώσεις.

 Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν προτίθεται να δώσει στον ανακριτή επί της ουσίας απαντήσεις σχετικά με το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών για την απόδραση κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά θα απολογηθεί με πολιτική δήλωση.