Μπορεί και αν ναι, πότε να βγει η χώρα μας από την κρίση; Ποιες είναι οι δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας έως το 2020; Είναι εφικτό ή όχι ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης 5%-7%;

Στα καίρια αυτά ερωτήματα, που στοχεύουν στην καρδιά του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας, απαντούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο Hilton, σε έναν πρωτότυπο δημόσιο διάλογο, εκπρόσωποι από 4 διαφορετικούς χώρους.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο τοποθετούνται οι Πέτρος Κόκκαλης, Αντιδήμαρχος Πειραιά & συνιδρυτής της aephoria.net και Αλέξανδρος Λαμνίδης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ.

Από τους επενδυτές τις απόψεις τους θα καταθέσουν οι EytanTigay, Managing Director RhôneCapital και Γιώργος Τανισκίδης, President/CoreCapitalPartners.

Από τον χώρο της πολιτικής  θα τοποθετηθούν ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Γιώργος Κατρούγκαλος, και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας & πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Τις δικές του απαντήσεις θα δώσουν και οι καθηγητές οικονομικών Charles Goodhart /LSE και Δημήτριος Τσομώκος /SaidBusinessSchool, St. EdmundHall, UniversityofOxford.

Η ομάδα του forum 2020 (team2020), διοργανώνει έναν ενδιαφέροντα αγώνα με 8 συνομιλητές-«μονομάχους» σε μία «παλαίστρα» ιδεών κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα “IDEASFIGHTDEBATE”.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν 300 επιφανείς επιχειρηματίες της χώρας.

Τη συζήτηση έχει κληθεί να συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος και θα καλυφθεί μέσω Internet με livestreaming, στην ιστοσελίδα του forum2020 (www.forum2020.gr).