Νεανική πνοή, αποκτά απόψε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, καθώς 20 παιδιά του Δημοτικού θα κοιμηθούν «αγκαλιά» με την Τέχνη, στο πλαίσιο συμμετοχής στο πρώτο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες» που συνδιοργανώνουν ο δήμος Λαρισαίων και η αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Στην διάρκεια του Μουσειοεκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Van Gogh συνομιλεί με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λάρισας» τα παιδιά θα επιδοθούν σε παρατήρηση του Ουράνιου Θόλου, μέσω τηλεσκοπίου, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Αστεροσκοπείου Λάρισας "ΑΡΙΣΤΕΥΣ". Θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ουράνια σώματα όπως το φεγγάρι και τα άστρα, τη βροχή των Lyrids, τις φωτεινές γραμμές- που είναι ορατές για κάποια δευτερόλεπτα μετά το πέρασμα μετεωριτών- και τον «Κρόνο σε Αντίθεση». Ο Κρόνος θα βρίσκεται, δηλαδή, στο πιο κοντινό σημείο με τη Γη (για την παρατήρηση του συγκεκριμένου φαινομένου είναι απαραίτητη η χρήση τηλεσκοπίου).  Επίσης προβλέπονται: ομαδική εικαστική δράση πάνω στο έργο του Ολλανδού ζωγράφου Vincent Van Gogh « Έναστρη Νύχτα » μέσω της τέχνης της ζωγραφικής και του κολλάζ και μέσω της χρήσης πολυμέσων πάνω στο διαδραστικό animation “Starry Night” του digital artist Πέτρου Βρέλλη, εικαστική-κιναισθητική ομαδική δραστηριότητα με αφορμή το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Ανοιχτό Παράθυρο», έργο που ανήκει στη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα και προβολή ταινίας στους εκθεσιακούς χώρους της Πινακοθήκης.

Η διανυκτέρευση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 9:30 το πρωί της Κυριακής. Τα 20 παιδιά, που θα φιλοξενηθούν στον χώρο του Μουσείου και θα μοιραστούν αυτή την μοναδική εμπειρία, θα κοιμηθούν σε υπνόσακους, ενώ ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει βραδινό και πρωινό γεύμα. Τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.