Αίθριος με αραιές νεφώσεις θα είναι ο καιρός την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αν και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες από το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στα νότια θα εμφανιστεί αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτική πρόγνωση 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά τμήματα. Στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα για τοπικούς όμβρους υπάρχει στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις, ενώ στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στον Κορινθιακό και τη θάλασσα Κυθήρων 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 12 έως 28 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 29 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.