current views are: 2

24 Μαΐου 2015
Δημοσίευση17:54

Πανελλαδικές 2015: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι

Αρχίζει αύριο Δευτέρα η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με την αγωνία των υποψηφίων να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Δημοσίευση 17:54’
αρθρο-newpost

Αρχίζει αύριο Δευτέρα η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με την αγωνία των υποψηφίων να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Αρχίζει αύριο Δευτέρα η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με την αγωνία των υποψηφίων να βρίσκεται στο «κόκκινο».
 
Σύμφωνα με τις ενδείξεις της πρώτης εβδομάδας των εξετάσεων, ο συνδυασμός «λιγότεροι εισακτέοι, πιο δύσκολα θέματα» αναμένεται να οδηγήσουν τις βάσεις στις περιζήτητες ιατρικές σχολές σε πτώση. 
 
Το newpost.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» θα δημοσιεύει μετά τη λήξη των εξετάσεων όλα τα θέματα και τις απαντήσεις τους. 
 
Αυτή την εβδομάδα, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) αυτή την εβδομάδα εξετάζονται στα εξής μαθήματα:
 
– Δευτέρα 25/05: Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής κατ/νσης), Μαθηματικά (Θετικής και Τεχνολογικής Κατ/νσης)
– Τετάρτη 2705: Λατινικά (Θεωρητικής Κατ/νσης), Χημεία (Θετικής Κατ/νσης), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής Κατ/νσης, κύκλος Τεχν/γίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατ/νσης, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών)
– Παρασκευή 29/05: Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης)
 
Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τις Πανελλαδικές ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
 
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:
 
 μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.
 μέχρι τις 09.30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ. και 
 μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες. 
 
Κατά την είσοδό τους στα εξεταστικά κέντρα, οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο του εξεταζόμενου, την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό. 
 
Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα – «κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του. Να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).
 
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015. 
 
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. 
 
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. 
 
Ντ. Μ.