Ενώπιον της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου κατέθεσε σήμερα η Βίκυ Σταμάτη για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την έκτη αίτηση αποφυλάκισής της.

Η κυρία Σταμάτη έφτασε στο Εφετείο συνοδεία του θεράποντα ιατρού της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επικράτησε για λίγο ώρα αλαλούμ, με την ίδια να αρνείται να βγει από το περιπολικό.

Στην κατάθεσή της, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις «χρυσές μίζες». Δεν μίλησε για τις δωροδοκίες στα εξοπλιστικά, αλλά για τη διαφθορά στον πολιτικό βίο και φέρεται να κατονόμασε κάποιο πολιτικό πρόσωπο. 

Η κλήση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου από την εισαγγελέα διαφθοράς ήρθε έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Στην κυρία Ράικου διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η κατάθεση της Βίκυ Σταμάτη, μετά την απόδραση της, στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, κάτι που ήταν και η αφορμή για την κλήση της σε κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα Πεπόνη η Βίκυ Σταμάτη είχε αναφερθεί σε εκμυστηρεύσεις του συζύγου της αλλά και σε πολιτικό πρόσωπο. Και τώρα καλείται από την κυρία Ράικου να μιλήσει για πρόσωπα και πράγματα και να απαντήσει με στοιχεία για συγκεκριμένες υποθέσεις εξοπλιστικών τις οποίες η εισαγγελική λειτουργός γνωρίζει πολύ καλά.