current views are: 2

25 Μαΐου 2015
Δημοσίευση16:05

Ανατροπή στην υπόθεση αρπαγής: «Το παιδί είναι δικό μου, το έδωσα για να το μεγαλώσουν»

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση αρπαγής ανηλίκων, στην οποία κατηγορούνται δύο ζευγάρια Ρομά.

Δημοσίευση 16:05’
αρθρο-newpost

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση αρπαγής ανηλίκων, στην οποία κατηγορούνται δύο ζευγάρια Ρομά.

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση αρπαγής ανηλίκων, στην οποία κατηγορούνται δύο ζευγάρια Ρομά.

Μια νεαρή Ρομά εμφανίστηκε σήμερα στον ανακριτή Σπάρτης και δήλωσε ότι το τετράχρονο αγοράκι που βρέθηκε στον καταυλισμό στην Τραπεζοντή Λακωνίας, είναι δικό της και το είχε δώσει η ίδια στην οικογένεια όπου βρέθηκε, προκειμένου να το μεγαλώσει – δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η γυναίκα του ζευγαριού, είναι εξαδέλφη της.

Νωρίτερα, το πρωί, το ζεύγος των Ρομά που εγκαλείται για αρπαγή ανηλίκου, είχε παρουσιαστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί και είχε δηλώσει πως γνωρίζει τη μητέρα του μικρού αγοριού, υποδεικνύοντας τη συγκεκριμένη νεαρή Ρομά, που έφτασε αργότερα στο ανακριτικό γραφείο με το δικηγόρο τους.

Η φερόμενη ως βιολογική μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στον ανακριτή ότι έχει κι άλλα παιδιά που μένουν μαζί της, την έχει εγκαταλείψει ο σύζυγός της και έτσι έδωσε το τετράχρονο αγοράκι στην εξαδέλφη της προκειμένου να μπορέσει να το ζήσει – γιατί δεν μπορούσε να το μεγαλώσει η ίδια – με σκοπό κάποια στιγμή να το πάρει πίσω.

Ο ανακριτής Σπάρτης διέταξε και λήφθηκε βιολογικό υλικό από τη φερόμενη ως βιολογική μητέρα, προκειμένου να πιστοποιηθεί με εξέταση DNA, αν είναι αλήθεια τα όσα εκείνη ισχυρίζεται.
 
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων αναμένεται να εκδοθούν αύριο το απόγευμα, και για το λόγο αυτό, το ζευγάρι των συλληφθέντων θα παρουσιαστεί εκ νέου στον ανακριτή, μεθαύριο Τετάρτη στις 9 το πρωί.

Για το άλλο ζευγάρι που κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκου, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, έπειτα από εισαγγελική εντολή έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τεσσάρων υπόπτων.


σχετικα αρθρα