Οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της θητείας τους, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Κατά τη διήμερη επίσκεψη του στη Λάρισα, τόνισε πως το μέτρο θα ισχύει και για τους αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς και τους δικηγόρους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι νεοσύλλεκτοι γιατροί κατά την θητεία τους θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Ήσυχος τόνισε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, στο πλαίσιο του οποίου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ενώ στις προωθούμενες ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτές που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία που είναι στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορούν στην αξιοποίηση τους και στην απόδοσή τους στους πολίτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης ότι προχωρά ο σχεδιασμός που αφορά στην ίδρυση της «νέα ΜΟΜΑ».

Εξάλλου, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, ο Κώστας Ήσυχος εμφανίσθηκε αισιόδοξος λέγοντας «σε αυτό τον πολιτικό αγώνα, έχουμε και καλή ομάδα και καλή εξέδρα που για μας είναι το λαϊκό κίνημα που μας έδωσε εντολή να μην χάσουμε».

Κεντρική αφορμή της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Λάρισα, είναι ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου που θα δοθεί αύριο μεταξύ των ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της ομάδας των ερασιτεχνών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Λάρισας.