Την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων στην φρικιαστική υπόθεση για βιασμό και αποπλάνηση κοριτσιού ηλικίας 7 ετών, αλλά και για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές τον παππού της, την μητέρα της, την θεία της και την γιαγιά της, κάτοικους Ρόδου, εισηγήθηκε χθες, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, ο Εισαγγελέας της έδρας.

Συγκεκριμένα προτάθηκε να κηρυχθούν ένοχοι, όπως κατηγορούνται, ο παππούς, η μητέρα και η θεία της ανήλικης και να απαλλαγεί από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε αποπλάνηση η γιαγιά.

Το δικαστήριο που συνεκδίκασε τρείς υποθέσεις θα εκδώσει την απόφασή του την προσεχή Δευτέρα.

Ο μηνυτής και η κατηγορούμενη μητέρα είχαν τελέσει γάμο στις 11 Νοεμβρίου 1995. 

Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 ο μηνυτής και η μητέρα της παιδίσκης τελούν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε προσωρινά στο μηνυτή με τον οποίο διαμένει στην κατοικία του.

Με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της κατηγορούμενης μητέρας με την θυγατέρα της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη θυγατέρα της από την οικία του μηνυτή και την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της. Αυτό έγινε πριν την εορτή του Πάσχα 2003 σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία.

Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η πρώτη κατηγορουμένη,  και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω στην ανήλικη και τη βίαζε. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της. Ούτε όμως και η πρώτη κατηγορουμένη ενδιαφερόταν να πάρει την κόρη της για επικοινωνία.

Το Νοέμβριο του 2003 η κατηγορουμένη μητέρα πήγε να πάρει την κόρη της για επικοινωνία, αλλά η μικρή αρνήθηκε πεισματικά να πάει μαζί της. Όταν ο μηνυτής ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, αυτή του απάντησε ότι στην τελευταία συνάντησή τους, πριν το Πάσχα 2003, η μητέρα της έβγαλε το εσώρουχο και, ενώ η θεία της, δεύτερη κατηγορούμενη, την κρατούσε σφιχτά από τα χέρια, η μητέρα της τής άνοιξε τα πόδια και της πείραξε το γεννητικό της όργανο. 

Την ερώτησε  γιατί δεν του το είπε αμέσως, κι η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι  θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.

Η ανήλικη κατάθεσε στην ανακρίτρια ότι δεν θέλει τη μητέρα της, γιατί την έδερνε, την κακοποιούσε, άγγιζε το “κουτί” της και όταν έπαιρνε κάτι δικό της τής τραβούσε τα μαλλιά. Όταν λερωνόταν την ξάπλωνε στα πλακάκια για να αρρωστήσει. Αυτό έγινε όταν ζούσε στην Ιξιά. Μαζί, όπως καταγγέλθηκε, ήταν και η θεία της, που όπως περιγράφεται γελά κάθε φορά που τη δέρνει η μαμά της. Η ανήλικη είπε ότι όταν κοιμόταν διαπίστωνε ότι την άγγιζαν. Της έδιναν χάπι για να κοιμηθεί και μετά η μητέρα της τής άγγιζε το “κουτί” της και την έδερνε. Της έδιναν χάπι με νερό και της κρατούσαν το στόμα για να μην το φτύσει, μετά κοιμόταν. Δήλωσε δε ότι δεν θέλει να βλέπει τη μητέρα της, δεν την αγαπάει, καθώς επίσης και ότι ο παππούς και η γιαγιά την πείραξαν και αυτή φοβόταν. Της έλεγαν ότι θα σκοτώσουν το μπαμπά της με ένα μεγάλο όπλο. Όταν η μητέρα της άγγιζε το “κουτί” της έβαζε κρέμα και φώναζε τον πατέρα της να κάνει το ίδιο.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που περιέγραψε η γιαγιά της παθούσας, ότι η ανήλικη δεν ανέφερε το όνομα της μητέρας της και έλεγε “αυτή η γυναίκα”, ενώ, όταν η ίδια της είπε ότι πρέπει να πηγαίνει να βλέπει, τη μητέρα της, η ανήλικη της έριξε νερό και άρχισε να τη κτυπά με μια κουτάλα, ενώ αναφέρθηκε στο περιστατικό του Νοεμβρίου, όταν η ανήλικη αρνιόταν να πάει με τη μητέρα της, η οποία μαζί με τη δεύτερη κατηγορουμένη, πήγαν να την πάρουν για επικοινωνία.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης είναι αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού. Και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα.