Ποινικές ευθύνες αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την πτώση τζαμαρίας -που αποκολλήθηκε από κούφωμα- μέσα σε σχολική αίθουσα, όπου φιλοξενούνταν μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, την οποία ανέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Ανάληψης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ειδικότερα, το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου. Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελέας ζήτησε να ληφθούν ένορκες καταθέσεις από τον διευθυντή του σχολείου, τη δασκάλα που βρισκόταν τη στιγμή του συμβάντος στην αίθουσα, κι όποιον άλλον κριθεί σκόπιμο, ενώ ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης, θα ληφθεί από τον υπεύθυνο συντήρησης του κτιρίου.

Το συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, αλλά έγινε γνωστό μόλις χθες. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μαθητών.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης φιλοξενείται μαζί με το Ε' Γυμνάσιο σε συγκρότημα λυόμενων κτιρίων, που στήθηκε μετά το μεγάλο σεισμό του '78, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το 12ο Δημοτικό Σχολείο, μετά το παραπάνω συμβάν, κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, όμως, έπειτα από σημερινή αυτοψία και νέα γνωμάτευση κλιμακίου μηχανικών του δήμου, το λυόμενο κρίθηκε κατάλληλο να στεγάσει τις τάξεις μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

«Αύριο το πρωί θα ενημερωθεί εγγράφως το σχολείο, ότι μπορεί να λειτουργήσει τις μέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, μετά και τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει προ ημερών, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα κουφώματα. Στη συνέχεια θα πάμε να βρούμε προτάσεις σοβαρές, που θα απαντήσουν μόνιμα στο πρόβλημα στέγασης του σχολείου», διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου.