Ένας 28χρονος Σουηδός, διακινητής παράτυπων μεταναστών συνελήφθη, στον Προβατώνα Έβρου, αφού εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε στη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης των αστυνομικών διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, ενώ μετέφερε με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο τέσσερις παράτυπους μετανάστες υπηκόους Συρίας.

Ο 28χρονος δεν υπάκουσε σε σήματα στάσης των αστυνομικών του τμήματος συνοριακής φύλαξης Διδυμότειχου και ανέπτυξε ταχύτητα. Στον Προβατώνα, εγκατέλειψε το όχημά του και τράπηκε πεζός σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

Κατά την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι σε βάρος του δράστη έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, από τις αρχές της Σουηδίας, για διακεκριμένη επίθεση - κακοποίηση, παράνομη απειλή, παρενόχληση, κλοπή, πρόκληση φθοράς και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Παράλληλα, προέκυψε επίσης ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, στις 24 Μαΐου, σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμότειχου.