Συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ με τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε Λατινικά (θεωρητικής κατεύθυνσης), Χημεία (Θετικής κατεύθυνσης),  Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής κατεύθυνσης Ι) καθώς και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση ΙΙ).

Το newpost.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» δημοσιεύει μετά τη λήξη των εξετάσεων όλα τα θέματα και τις απαντήσεις τους.  ​

Δείτε τα θέματα των Λατινικών - Δείτε τις απαντήσεις

Δείτε τα θέματα της Χημείας - Δείτε τις απαντήσεις

Δείτε τα θέματα στην Ηλεκτρολογία - Δείτε τις απαντήσεις

Δείτε τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών - Δείτε τις απαντήσεις

Την Παρασκευή, σειρά έχουν η Ιστορία (Θεωρητικής κατεύνθυνσης) καθώς και η Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης).

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  •  μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.
  •  μέχρι τις 09.30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ. και 
  •  μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες. 

Κατά την είσοδό τους στα εξεταστικά κέντρα, οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο του εξεταζόμενου, την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό. 

Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα - «κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του. Να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.