Στα ίχνη της σπείρας που «ξεγύμνωσε» πολλά αντλιοστάσια στην Ήπειρο αφαιρώντας μεγάλες ποσότητες χαλκοσωλήνων και άλλων εξαρτημάτων, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, βρίσκεται η Αστυνομία της Πρέβεζας. Πρόκειται για Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται και οι συνεργάτες τους. Συγκεκριμένα στο Λούρο Πρέβεζας αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., του αστυνομικού τμήματος Λούρου και του αστυνομικού τμήματος Θεσπρωτικού που διενεργούσαν ελέγχους αυτοκινήτων, έκαναν σήμα στον οδηγού φορτηγού να σταματήσει για έλεγχο, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξή του.

Σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων το φορτηγό ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν ο οδηγός και οι τρεις επιβαίνοντες, υπήκοοι Βουλγαρίας. Κατά την έρευνα που έγινε βρέθηκαν στο φορτηγό, καλώδια χαλκού βάρους 200 κιλών, βέργες χαλκού και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχαν αφαιρέσει την 16η Μαΐου από αντλιοστάσιο στον Ωρωπό Πρέβεζας. Επίσης διαπιστώθηκε ότι προ εικοσαημέρου είχαν διαρρήξει το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο αφαιρώντας χαλκό και προκαλώντας ζημίες συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, καθώς και δεύτερο αντλιοστάσιο στην ίδια περιοχή.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρέβεζας, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εξιχνιασθούν και άλλες παρόμοιες κλοπές σε αντλιοστάσια της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων τους τελευταίους δύο μήνες. Επίσης έρευνα γίνεται και προς αυτούς που αγόραζαν τα κλοπιμαία, χυτήρια κ.λ.π. κυρίως στην περιοχή της Β. Ελλάδας και της Αθήνας.