Στο φως ήρθε, υπόθεση εκβιασμού σε βάρος 49χρονου επιχειρηματία, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να πιάνουν στα «πράσα» τους δράστες.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης συνελήφθησαν δύο άνδρες, οι οποίοι εκβίαζαν τον ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ ζητώντας χρηματικά ποσά κάθε εβδομάδα, με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας».

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο άντρες, ηλικίας 48 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και αντίσταση.

Προηγήθηκε καταγγελία του 49χρονου ιδιοκτήτη σύμφωνα με την οποία, οι συλληφθέντες, απειλούσαν και προκαλούσαν φθορές στην επιχείρησή του, απαιτώντας εκβιαστικά χρηματικά ποσά, αρχικά για «παροχή προστασίας» και στη συνέχεια για αποφυγή μελλοντικής ενόχλησής του από τους ίδιους.

Κατόπιν διαπραγμάτευσης και κατά τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε, σε χώρο της επιχείρησης του 49χρονου, αυτός παρέδωσε στους δράστες το ποσό των 300 ευρώ, με αποτέλεσμα την σύλληψή τους.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν από τον 49χρονο άντρα, ανέρχεται σε 650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.