Σε πρόσωπο της ημέρας έχει αναδειχθεί στις ΗΠΑ μια ελληνίδα εστιάτορας στην Βιρτζίνια μπιτς, η οποία κατάφερε να συγκινήσει με το σχεδόν αυτονόητο: Με το να δώσει φαγητό σε άστεγους που το έχουν ανάγκη, αναρτώντας μια πινακίδα έξω από το μαγαζί της. 

'Ολα ξεκίνησαν όταν πριν κάποιες ημέρες, έξω από το εστιατόριο Ζορμπάς στην Βιρτζίνια Μπιτς, ένας άνδρας αναζητούσε στα σκουπίδια του μαγαζιού της, κάτι να φάει.

Μάρτυρας της σκηνής έγινε μια γυναίκα που εργαζόταν σε διπλανό κατάστημα και αμέσως πήγε να του προσφέρει φαγητό και νερό, όμως εκείνος αρνήθηκε την προσφορά της. 

Η ιδιοκτήτρια του Zorbas Ελένη Φωτιάδου που έμαθε για το περιστατικό, όσο και οι υπάλληλοι του εστιατορίου αναστατώθηκαν και κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να το αφήσουν έτσι.

Λίγο αργότερα, τοποθέτησαν μια πινακίδα, σε μικρή απόσταση από τους σκουπιδοτενεκέδες, μέσω της οποίας ενθάρρυναν όσους έχουν ανάγκη τροφίμων να πάνε στο εστιατόριο. Προτίμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο, να βάλουν δηλαδή μια ανακοίνωση, καθώς δεν ήθελαν να φέρουν κανέναν σε δύσκολη θέση.

Λίγες ημέρες αργότερα, η είδηση έκανε, όχι μόνο το γύρο της Αμερικής, αλλά και τον γύρο του κόσμου, με την εστιάτορα να επισημαίνει με αυτήν την πράξη της το ελληνικό φιλότιμο και την ελληνική φιλοξενία. 

'Οπως γράφει στο facebook του μαγαζιού η ιδιοκτήτρια:«Δίνουμε φαγητό νερό και καφέ σε κάθε αστεγο που ψάχνει τους σκουπιδοντενεκεδες του συγκρότηματος που έχουμε το εστιατόριο από την ημέρα που έχουμε ανοίξει το Ζορμπας... Είναι απίστευτα λύπηρο να βλέπεις ανθρώπους να μην έχουν να φάνε και να πρέπει να κοιμηθουν νηστικοι... Αυτό έγινε ευρέως γνωστό στην περιοχή και κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει ναι γίνει γνωστό στον κόσμο. Και έτσι σήμερα το πρωί καθώς ήρθαμε στο εστιατόριο μας ξάφνιασε το ότι μας περίμεναν από τηλεοπτικό κανάλι έξω από το μαγαζι. Τους είπαμε ότι η Ελλάδα είναι ή χώρα της φιλοξενίας και ότι προσέχουμε, φροντίζουμε ο ένας τον άλλο. Νοιαζόμαστε για τον συναθρωπο μας».