Συνελήφθη, πρωινές στην Κηφισιά 57χρονος ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας, για... εικονική ληστεία.

Ειδικότερα, ο 57χρονος κατέθεσε ότι στις 25 Μαίου, δύο άγνωστοι άνδρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν στα γραφεία της εταιρείας του στην Κηφισιά και με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τον ίδιο, καθώς και έναν υπάλληλό του, και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.

Έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη-εικονική ληστεία, με σκοπό την είσπραξη από τον ιδιοκτήτη αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, χρηματικού ύψους 180.000 ευρώ.

Ο 57χρονος, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, είχε προσεγγίσει, σε προγενέστερο χρόνο, δύο άτομα και τους ζήτησε έναντι αμοιβής να προβούν σε εικονική ληστεία στην έδρα της εταιρείας του.

Για το σκοπό αυτό τους έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαρρύθμιση των χώρων της εταιρείας και τους υπαλλήλους που θα βρίσκονταν εκεί. Επιπλέον άφησε την πόρτα εισόδου ανοιχτή, ενώ τοποθέτησε ο ίδιος στο χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο ήταν και η αμοιβή για την πράξη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της εικονικής ληστείας συνεχίζονται.