Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 21χρόνος Ρομά που απολογήθηκε για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που φέρεται να προκάλεσε σκόπιμα, στην Αγία Βαρβάρα.

Ο νεαρός μετήχθη και αποχώρησε από τα δικαστήρια, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω αποδοκιμασιών φίλων και συγγενών των θυμάτων, που από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Από τις 9:30 το πρωί δεκάδες Ρομά ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 9, όπου στεγάζεται το γραφείο του 11ου τακτικού ανακριτή, ενώπιον του οποίο απολογήθηκε ο νεαρός Ρομά, και αποδοκιμαζαν τον κατηγορουμενο. Μάλιστα κατά την έξοδο του νεαρού από το κτίριο, προκλήθηκε ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι αποκαλώντας τον δολοφόνο, προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν.

Για την υπόθεση απολογήθηκε σήμερα και ο δεύτερος κατηγορούμενος, συνοδηγός στο αυτοκίνητο, ο οποίος, με την σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελευθερος.

Σε δηλώσεις της, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιάννα Παναγοπούλου, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ένα τροχαίο ατύχημα, «ένας ελιγμός», ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου. «Σήμερα δικαιώνεται η πολιτική αγωγή ότι η υπόθεση αφορά στο αδικημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση», επεσήμανε.