Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όταν κεραυνός χτύπησε τουρίστες, την ώρα που ξεναγούνταν στον χώρο.

Οι ρώσοι τουρίστες φέρεται να βρίσκονταν κάτω από δέντρο με ομπρέλες, την ώρα που έπεσε ο κεραυνός και από τον εκκωφαντικό θόρυβο κάποιοι έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ενώ άλλοι εικάζεται ότι τραυματίστηκαν ελαφρά από την ηλεκτρική εκκένωση του κεραυνού.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλοι κάνουν λόγο για έξι κι άλλοι τους ανεβάζουν σε 19. Πάντως, ανάμεσά τους υπάρχει μία έγκυος γυναίκα και δύο παιδιά. Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν θλαστικά τραύματα στα χέρια και στα πόδια.

Την ίδια ώρα, από τον πανικό που προκλήθηκε στο σημείο μια έγκυος και μία 46χρονη υπέστησαν ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, προκειμένου να τους γίνει ανάνηψη. Η 46χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες έχουν θλαστικά τραύματα στα χέρια και στα πόδια.

Παράλληλα, ακόμη δεν έχει έχει γίνει σαφές αν ο κεραυνός απορροφήθηκε από το αλεξικέραυνο ή αν έπεσε πάνω σε δέντρο.

Μετά το περιστατικό, ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού- ο οποίος διαθέτει αλεξικέραυνα- είναι κλειστός, ενώ γίνεται αυτοψία από άνδρες της ΕΛΑΣ.

Πηγή φωτογραφιών: flashnews.gr, cretapost.gr