Η Περιφέρεια Αττικής προειδοποίησε για τη δράση επιτηδείων στον τομέα των τροφίμων και ποτών της Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων περιστατικών εκβιασμών επαγγελματιών από επιτήδειους απατεώνες στην Ανατολική Αττική, καθώς και για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.

 Οι επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας διάφορα ονόματα (του τύπου «Γαλανός», «Παπαδόπουλος», κ.α.), υποδύονται τους επόπτες Δημόσιας Υγείας ή τους υγειονομικούς υπαλλήλους, εκβιάζοντας τους επαγγελματίες.

Η περιφερειακή αρχή ενημέρωσε εγγράφως όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους επισιτιστικών επαγγελμάτων προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους, ενημερώνοντας παράλληλα τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα.

Ακόμα, εφιστά την προσοχή στους πολίτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος υποχρεωτικά να φέρουν υπηρεσιακή ταυτότητα, και να την επιδεικνύουν στους επαγγελματίες κατά τον έλεγχο.

Τέλος, σημειώνεται ότι για την Περιφέρεια Αττικής απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, μέσα από την τήρηση της νομιμότητας και συγκεκριμένα της υγειονομικής νομοθεσίας, καθώς και η προστασία των επαγγελματιών από παράνομες ή καταχρηστικές πρακτικές που διαταράσσουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς σε βάρος των πολιτών.