Κρίσιμη εβδομάδα θα είναι αυτή που έρχεται για τους φαρμακοποιούς, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένεται να συνεδριάσουν για μια σειρά προβλημάτων όπως το ωράριο, οι ελλείψεις βασικών φαρμάκων, αλλά και η διευθέτηση των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι πληροφορίες θέλουν πολλά φαρμακεία στην Αθήνα να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας που οδηγούν στην μη επαρκή προμήθεια φαρμάκων καθημερινής χρήσης. 

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι στην Θεσσαλονίκη το 50% των φαρμακείων έχει ελλείψεις σε βασικά φάρμακαλόγω των καθυστερήσεων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ,  που πλέον έχει φτάσει στους τρεις μήνες. 

Για το λόγο αυτό, φαρμακευτικοί σύλλογοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν μέσα στις ημέρες τις επόμενες κινήσεις τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι δυσλειτουργίες του κλάδου που έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό σε αρκετούς συναδέλφους τους.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος επισημαίνει στο newpost:

Υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα που έχουμε μπροστά μας να λύσουμε. Η έλλειψη βασικών φαρμάκων και κυρίως παιδικών εμβολίων είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλούς συναδέλφους και κατά συνέπεια και τον κόσμο το τελευταίο διάστημα, ενώ κυρίαρχο θέμα, αν και αρχίζει να διευθετείται σταδιακά είναι η ροή των πληρωμών από τον  ΕΟΠΥΥ, μιας και είναι η βασική οικονομική ανάσα για τους περισσότερους φαρμακοποιούς. 

Ο κ. Λουράντος πρόσθεσε επίσης ότι ένα μείζον θέμα, δε το οποίο θα πρέπει να λυθεί σε συνεργασία με τον υπουργό είναι το θέμα του ωραρίου, το οποίο έχει δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό στους επαγγελματίες του κλάδου.