Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού, καθώς από σήμερα εξασθενούν οι βροχές και η συννεφιά. Η ηλιοφάνεια και η άνοδος της θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 30 βαθμούς την Κυριακή και τη Δευτέρα θα είναι σύμμαχοι των ταξιδιωτών για το τριήμετο του Αγίου Πνεύματος. 

Αναλυτική πρόγνωση τριημέρου:

Για σήμερα Σάββατο

Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και σταδιακή βελτίωση. 

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην Πελοπόννησο και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.

Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Κυριακή 31/05

Καιρός: γενικά αίθριος τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4
τοπικά 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές

Δευτέρα 1/06

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.