Στα χέρια αστυνομικών της Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, έπεσε στους Ευζώνους ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, επιχειρούσε να μεταφέρει συνολικά 38 μετανάστες προς τα σύνορα Ελλάδας–π.Γ.Μ.Δ. με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ επισημαίνεται ότι μεταξύ των 38 μεταναστών συμπεριλαμβάνονταν 34 υπήκοοι Συρίας, δύο Παλαιστίνης και δύο Ιράκ, ηλικίας από 18 έως 47 ετών.

Επίσης, ο 44χρονος οδηγός όταν αντιλήφθηκε την αστυνομική παρουσία, προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο κατά την προσπάθεια του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Επιπλέον, για τους παραπάνω μετανάστες προέκυψε ότι είχαν παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής τους στο νομό Κιλκίς. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.