Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πολυτεχνείο Κρήτης και αφορά την αδυναμία κάλυψης των αναγκών στέγασης σε δικαιούχους φοιτητές, έρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο αποκαλύπτοντας ένα νέο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστημα δεκάδες φοιτητές  του Ιδρύματος.

Το επίδομα που δίνονταν εδώ και ενάμιση χρόνο σε φοιτητές που δικαιούνται στέγαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν στην εστία του Ιδρύματος λόγω περιορισμένης χωρητικότητας,  δεν έχει καταβληθεί στους δικαιούχους εδώ και πέντε μήνες.

Πρόκειται για ένα επίδομα της τάξης των 180 ευρώ που δίνεται σε 120 φοιτητές ωστόσο από τον Γενάρη και έπειτα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, διεκόπη η καταβολή του εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού κωλύματος.

Ήδη οι συνέπειες στην καθημερινότητα και τις σπουδές φοιτητών είναι εμφανείς.

Σε αρκετούς φοιτητές έχει γίνει έξωση από τα σπίτια που αναγκάστηκαν να νοικιάζουν ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που φοιτητές διέκοψαν τις σπουδές τους στο Πολυτεχνείο καθώς δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα διαμονής τους στην πόλη.

Σήμερα το πρωί, ο Σύλλογος Ενιαίων Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, προχώρησε σε συνέντευξη τύπου σε μια προσπάθεια να ενημερώσης για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι φοιτητές οι οποίοι όπως σημειώνουν έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ φορέων για το ποιος φέρει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.