Η δύσκολη πολιτική και κοινωνική κατάσταση φαίνεται πως δεν πτοεί το ηθικό των ελλήνων που και φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εγκατέλειψαν κατά χιλιάδες την πρωτεύουσα και τις μεγάλες πόλεις.
 
Τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο η κίνηση ήταν αυξημένη και στους δύο κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν εκτός Αθηνών (Αθηνών – Λαμίας, Αθηνών - Κορίνθου), ενώ μεγάλη ήταν η πληρότητα και στα λεωφορεία. 
 
Ο καλός καιρός, μετά από ένα τριήμερο βροχών, ώθησε, δε, πολλούς να αναζητήσουν την ηρεμία σε ένα νησί του Αιγαίου, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα αυξημένη να είναι η κίνηση και στα λιμάνια της χώρας, ιδιαίτερα στον Πειραιά και την Ραφήνα
 
Ευχαριστημένοι είναι, ως εκ τούτου, οι ξενοδόχοι της χώρας που είδαν την πληρότητα στα ξενοδοχεία τους να είναι γύρω στο 10-15% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι με τουρισμό τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. 
 
Ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) αποκαλύπτει στο newpost τους προορισμούς που τίμησαν φέτος το τριήμερο οι έλληνες, τόσο στην χώρα μας, όσο και το εξωτερικό:
 
Κλασικοί προορισμοί όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος είχαν την τιμητική τους, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν Χαλκιδική και Χανιά. Πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα είχαμε από  τους ξενοδόχους στο Πήλιο και το Ναύπλιο  και γενικότερα από όλη την παραλιακή Πελοπόννησο, καθώς αποτελεί ένα κοντινό και φθηνό -σε σχέση με τα καύσιμα- προορισμό. 
 
Οσον αφορά, δε, τα ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι έλληνες φέτος έκαναν αποδράσεις σε προορισμούς της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ αυξημένες ήταν και οι πτήσεις προς Τουρκία, ιδιαίτερα προς Καππαδοκία, η οποία τους τελευταίους μήνες αναδεικνύεται σε έναν καινούριο παίκτη της ταξιδιωτικής αγοράς». 
 
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συνέπεσε φέτος και με το επίσημο άνοιγμα της τρέχουσας τουριστικής σεζόν και ο κ. Τσιλίδης επισημαίνει ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη συγκριτικά με το 2014: 
 
Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω ενός ρευστού πολιτικού τοπίου, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Θα υπάρξει αύξηση στον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι. Στην Αθήνα, ήδη, το πρώτο τετράμηνο του 2015 είχαμε 40% αύξηση σε σχέση με το 2014, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι ένα πρώτο πολύ θετικό δείγμα για το καλοκαίρι στα νησιά μας. Υπάρχουν πολλές κρατήσεις, έχουν γίνει βέβαια και κάποιες ακυρώσεις, αλλά γενικά υπάρχει μια ικανοποίηση, δεδομένης πάντα της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα. 
 
Συμπληρώνει δε: «Το ζητούμενο είναι να μπορέσει να υπάρχει μια ηρεμία στην Ελλάδα, αυτό θέλουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του τουρισμού, ωστόσο προσωπικά έχω βρει και κάτι καλό μέσα σε όλη αυτήν την δημοσιότητα που έχει πάρει η χώρα λόγω της κατάστασης: Αναφέρεται συνεχώς μέσα από τα ΜΜΕ όλου του κόσμου και την έχουν μάθει όλοι. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη διαφήμιση».