Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας των τουριστών που τραυματίστηκαν από πτώση κεραυνού στην Κνωσό, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος ενημερώθηκαν από τον διοικητή του Πανεπιστημιακού και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Νίκο Χαριτάκη και τον γιατρό-διευθυντή της ΜΕΘ, Ανέστη Κιούλπαλη, για την πορεία της υγείας της Ρωσίδας τουρίστριας αλλά και των τεσσάρων Ρώσων που συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Ο κ. Χαριτάκης χαρακτήρισε σοβαρή την κατάσταση της υγείας της τουρίστριας, η οποία νοσηλεύεται διασωληνομένη στη ΜΕΘ, εκφράζοντας παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία.

Οι άλλοι τέσσερις Ρώσοι, πρόσθεσε, νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε επίσης με συγγενείς της σοβαρά τραυματισμένης, στους οποίους εξέφρασε τη συμπαράσταση του και την ευχή για ταχεία ανάρρωση. Ακόμη, συνομιλώντας με τον σύζυγο της, έδειξε έμπρακτα τη στήριξης της Περιφέρειας, διευθετώντας άμεσα το αίτημά τους για παραμονή και φιλοξενία τους.