ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποίησαν τον δράστη της δολοφονίας του Μανώλη

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2011, 07:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ταυτοποίησαν τον δράστη της δολοφονίας του Μανώλη
Facebook Twitter Whatsapp
Τον έναν εκ των τριών δραστών της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη έχουν εντοπίσει οι αστυνομικές αρχές! Αυτό προέκυψε από τις έρευνες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για την αποτρόπαια δολοφονία του 44χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, τα ξημερώματα της 10ης Μαϊου.
Τον έναν εκ των τριών δραστών της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη έχουν εντοπίσει οι αστυνομικές αρχές! Αυτό προέκυψε από τις έρευνες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για την αποτρόπαια δολοφονία του 44χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, τα ξημερώματα της 10ης Μαϊου. Σύμφωνα πληροφορίες του «Βήματος»,, ο ταυτοποιημένος δράστης έχει ήδη αναζητηθεί στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ως κατοικία, αλλά δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Τα βίντεο από δύο κάμερες που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των τριών δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας, αποτελούν τη «βάση» της έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Επίσης, αποτυπώματα των δραστών φέρεται να έχουν εντοπιστεί στα ρούχα του θύματος και σε άλλα αντικείμενα στο σημείο της δοοφονίας του 44χρονου.

Με βάση αυτά τα ευρήματα και τις καταγραφές οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής φαίνεται να έχουν καταλήξει στην ταυτότητα τουλάχιστον ενός εκ των δραστών και έχει ήδη γίνει αναζήτησή του στο κέντρο της Αθήνας, με βάση και σχετικά στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες αλλοδαπών της ΕΛΑΣ.

Πάντως, τα σχετικά βίντεο έχουν δοθεί για επεξεργασία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας προκειμένου να παραχθεί η ευκρινέστερη δυνατή εικόνα των δραστών. Παράλληλα επιχειρείται να συγκεντρωθούν στοιχεία για τους συνεργούς του βασικού υπόπτου από στέκια αλλοδαπών, κυρίως από χώρες της βορείου Αφρικής, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, του Κολωνού, των Πατησίων και αλλού.

Μεγάλη έρευνα γίνεται και μέσω των συστημάτων της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τις κλήσεις κινητών τηλεφώνων που έγιναν στην περιοχή που σημειώθηκε η εν ψυχρώ δολοφονία, έτσι ώστε να βρεθούν τα κινητά που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μέσω αυτών να προσδιοριστούν οι κινήσεις αλλά και οι επαφές τους.

Ερευνα γίνεται ακόμη και σε κλεπταποδόχους προκειμένου να προσδιορισθεί αν κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν ίδιου τύπου βιντεοκάμερα με αυτήν που είχε ο άτυχος 44χρονος. Οπως δήλωσε στο «ΒΗΜΑ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, «είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτήν την έρευνα».


Πηγή: Το Βήμα