Στην αποτροπή αυτοκτονίας 13χρονης μαθήτριας στην Κύπρο, συνέβαλε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Mέσω της on line διαδικασίας «Cyber Alert» το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης ενημερώθηκε την περασμένη Παρασκευή ότι σε διαδικτυακή συνομιλία, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που είχε ο καταγγέλλων με άλλο - άγνωστο σε αυτόν - χρήστη του διαδικτύου, εκείνος εξέφρασε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Στελέχη της Δίωξης διενήργησαν άμεσα αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προς αναζήτηση και ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους του ατόμου που είχε εκδηλώσει την πρόθεση αυτοκτονίας. Τελικά, εντοπίστηκε το γεωγραφικό σημείο της 13χρονης, το οποίο βρισκόταν σε περιοχή της Κύπρου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου, μέσω της Ιντερπόλ. Αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος μετέβησαν στην οικία της 13χρονης μαθήτριας, όπου την εντόπισαν καλά στην υγεία της και διασφάλισαν τη σωματική της ακεραιότητα, αλλά και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.