Συγκέντρωση έξω από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Αιγάλεω, πραγματοποιεί σήμερα ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, μετά την καταγγελία του διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Παύλου Θεοδωράκη, στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη τριών μελών του σωματείου εργαζομένων. 

Η κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ ξεκίνησε στις 26 Μαΐου και συνεχίζεται, με καθολικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για άμεση «αποπομπή» του διοικητή «για μια σειρά ενεργειών, αποδόμησης και κατάρρευσης του Νοσοκομείου». 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «τρομοκρατία» και «ποινικοποίηση» των αγώνων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως την οριστική λύση του θέματος. Την πράξη του διοικητή καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και δηλώνει την συμπαραστασή της στους αγώνες των εργαζομένων. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας, τόνισε την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των διοικητών που διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Πρόκειται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν συνειδητά τις πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ και αρνούνται να παραιτηθούν, προσδοκώντας την απόλυσή τους, προκειμένου να εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις» αναφέρει και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, «ώστε να αποπέμψει αζημίως τους σημερινούς Διοικητές και να προσλάβει με ταχείες διαδικασίες άξιους επιστήμονες, οι οποίοι θα διοικήσουν τα Νοσοκομεία σε πνεύμα συνεργασίας με τις ΔΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους».