Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή του Αθερινόλακου Λασιθίου για τον εντοπισμό του 38χρονου δύτη, ο οποίος αγνοείται από τη Δευτέρα το πρωί. 

Μέχρι στιγμής, τα μόνα στοιχεία που έχουν βρεθεί είναι ένα βατραχοπέδιλο και μία σημαδούρα.

Ο 38χρονος μαζί με έναν φίλο του από τη Σητεία είχαν μεταβεί για ψαροντούφεκο στην περιοχή Πρασονησίων κοντά στον Αθερινόλακκο Λασιθίου και σε κάποια στιγμή χάθηκε, ενώ ο φίλος του άρχισε να τον αναζητεί και μετά τις άκαρπες έρευνές του ειδοποίησε τις Αρχές, με αποτέλεσμα να στηθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Εν τω μεταξύ, η λιμενική Αρχή της Ιεράπετρας ενημερώθηκε από κυβερνήτη αλιευτικού ότι ενώ ψάρευε στη θαλάσσια περιοχή 150 μέτρα ανατολικά των Πρασονησίων Σητείας, είδε να επιπλέουν ένα βατραχοπέδιλο και μία κίτρινη σημαδούρα τα οποία, σύμφωνα με δήλωσή του, ανήκουν σε υποβρύχιο αλιέα τον οποίο είχε δει νωρίτερα να κολυμπάει στην ίδια περιοχή.

Οι έρευνες συνεχίζονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού από πλωτό περιπολικό, καθώς και από αλιευτικά και ερασιτεχνικά ταχύπλοα σκάφη, ενώ σε αυτές μετέχουν ιδιώτες δύτες και τοπικές ομάδες διάσωσης, καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.