Εντοπίστηκε νέο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα σπίτι στην περιοχή στη Νέα Αγχίαλο Βόλου. 

Η αντιτρομοκρατική διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για αποτυπώματα και DNA και αναμένεται να ενημερώσει τις επόμενες ώρες για τα ευρήματα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο.

Την Παρασκευή σε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ σε ύποπτα κρησφύγετα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους ληστές του Διστόμου ενώ άλλοι δύο συνελλήφθησαν. 

Ένας εκ των τριών δραστών φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε ύποπτα σπίτια που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση και στη συνέχεια κατέληξε.

Πρόκειται για τους Γιώργο Πετρακάκο, Σπυρίδωνα Χριστοδούλου και Σπυρίδωνα Δραβίλα οι οποίοι ερευνώνται για σχέσεις με τρομοκρατία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δράστες συνδέονται με τον Νίκο Μαζιώτη, αλλά και τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι αρχές αναζητούν και άλλα σπίτια κρησφύγετα, ενώ κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός.

Στις 22 Αυγούστου 2014 τρεις δράστες με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας, από όπου άρπαξαν 300.000 ευρώ και διέφυγαν παίρνοντας μαζί ως όμηρο τον 35χρονο ταμία του καταστήματος.