Στο νησί της Κω θα βρεθεί, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να έχει επαφές και συζητήσεις με τους φορείς και τις τοπικές αρχές για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον τεράστιο αριθμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών, που καθημερινά εισέρχονται στο νησί.

'Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κω είναι εκρηκτική, καθώς πάνω από 1.500 μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί, ενώ υπάρχουν ήδη ακυρώσεις στις κρατήσεις ξενοδοχείων, εξαιτίας των αρνητικών εικόνων που εκπέμπουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Το κλιμάκιο της Ν.Δ, που θα αποτελείται από τον τομεάρχη Τουρισμού και εκλεγόμενο στα Δωδεκάνησα Μάνο Κόνσολα, τον τομεάρχη Εξωτερικών βουλευτή Β' Αθηνών Γιώργο Κουμουτσάκο και τον τομεάρχη Δημόσιας Τάξης βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη, θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Κω και το Λιμεναρχείο.

Επίσης θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο με εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των φορέων του νησιού.

H κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ν.Δ.παράλληλα με τη σκληρή κριτική στο κεντρικό θέμα της διαπραγμάτευσης και της οικονομίας να αναδεικνύει θέματα της καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα η παιδεία για την οποία ενημέρωσαν οι αρμόδιοι τομεάρχες και συντονιστες την περασμένη εβδομάδα.