Μέχρι το 2019 συνεχίζεται το πρόγραμμα συμπαραγωγής του αεροσκάφους C-130J Super Hercules, έπειτα από την υπογραφή σύμβασης της ΕΑΒ με τη Lockheed Martin.

Η αξία του νέου προγράμματος θα ανέλθει στα 72 εκατ. δολάρια και η νέα σύμβαση μεταξύ άλλων: 

Εξασφαλίζει φόρτο εργασίας σε βάθος χρόνου, συμβάλει στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της ΕΑΒ, για αύξηση πωλήσεων και περαιτέρω ενίσχυση του εξωστρεφούς της προσανατολισμού και οδηγεί στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παραγωγής, μέσα από τη συμμετοχή της ΕΑΒ, στην κατασκευή ενός επιτυχημένου τύπου αεροσκάφους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σύμβαση θα προστεθεί στο ανεκτέλεστο έργο 520 εκ. ευρώ, που ήδη εκτελεί η ΕΑΒ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΒ «φέτος αναμένεται ότι -για πρώτη φορά από την ίδρυσή της - η ΕΑΒ θα κλείσει το οικονομικό έτος 2014 με θετικό αποτέλεσμα προ φόρων».

«Η σημαντική αυτή συμφωνία καταδεικνύει για άλλη μία φορά την πολυδιάστατη στρατηγική συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας με τη Lockheed Martin», τόνισε ο αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της αμερικανικής εταιρείας, Ντένης Πλέσσας.