Την  απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, κατά τη διάρκεια της δίκης για τα εξοπλιστικά. 

Στο σκεπτικό που ανέπτυξε αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το Δρομοκαΐτειο, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη σε περίπτωση που παραμείνει στη φυλακή. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.  

Υπενθυμιζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη που εκτίει ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών, κρατείται στο Δρομοκαϊτειο, ενώ έχει υποβάλει έξι αιτήσεις αναστολής προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Αντιθέτως, αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του για τα «μαύρα» ποσά που διακινήθηκαν από την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση του επιχειρηματία, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Έτσι, για τον επιχειρηματία από τη βόρεια Ελλάδα αναστέλλεται, για λόγους υγείας, η εκτέλεση της ποινής με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στον κ. Σαχπατζίδη έπρεπε να επιβληθεί εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ δύο εκ των δικαστών είχαν την άποψη πως δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση του επιχειρηματία.