Ανεφάρμοστος παραμένει ο νόμος που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και  αφορά στην εκπαιδευτική άδεια του Νίκου Ρωμανού με ειδικό βραχιολάκι, προκειμένου -όπως υποστηρίζει- να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ όπου φοιτεί. 

Ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού για την χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι, το οποίο παρέπεμψε για γνωμοδότηση στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικολόπουλο, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση). 

Η αίτηση απορρίφθηκε από τον εφέτη ανακριτή και παραπέμφθηκε στο δικαστικό συμβούλιο. 

Σε επιστολή που ανήρτησαν «Αλληλέγγυοι» στην ιστοσελίδα indymedia κάνουν λόγο για «θέατρο του παραλόγου», με αφορμή την απόρριψη της αίτησης του Νίκου Ρωμανού από ανακριτή, ενώ προειδοποιούν με προσωπικό και πολιτικό κόστος την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και τους δικαστές.

Ολόκληρο το κείμενο, όπως αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Ο σύντροφος πέρασε κανονικά το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου όπως όριζε η τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκεμβριο. Με βάση την ίδια τροπολογία για τους υπόδικους καταργούνταν η σύμφωνη γνώμη του ανακριτή. Για άλλη μια φορά λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου. 

Το συμβούλιο της φυλακής έστειλε την αίτηση του συντρόφου στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς δικαστικούς παράγοντες που είχαν οδηγήσει στην πολυήμερη απεργία πείνας του συντρόφου. Ο συγκεκριμένος απέρριψε την αίτηση του συντρόφου και έστειλε την αίτηση πίσω στο συμβούλιο, το οποίο δεσμευόμενο στην αρνητική απόφαση του Νικόπουλου, θα την απορρίψει και αυτό εφόσον αρνούνται να εφαρμόσουν την τροπολογία που αφορα τον σύντροφο.

Το συμβούλιο της φυλακής, δηλαδή η Διευθύντρια της φυλακής Κορυδαλλού Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, ο εισαγγελέας Νικόλαος Ποιμενίδης και η κοινωνική λειτουργός Βάσω Φραγκαθρούλα αποφάσισαν να φέρουν εις' πέρας ένα νομικό πραξικόπημα με την πλήρη συγκάληψη του υπουργείου δικαιοσύνης. Ας θυμηθούμε όλοι την στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας, το δήθεν ενδιαφέρον για την ζωή του συντρόφου, τις τηλεοπτικές και κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις με τα στελέχη της ΝΔ. Φυσικά τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της ΝΔ τότε θα χρησιμοποιησουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, δηλαδή δεν μπορούν να παρέμβουν στην δικαιοσύνη η οποία είναι ανεξάρτητη κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο ξεδιάντροπη συμμορία ψηφοθηρών και πολιτικων εκμετάλλευτων αφού δεν ενδιαφέρονται ούτε να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπηκόων τους.

Για ότι συμβεί από δω και μπρός την ευθύνη έχουν όσοι εξαπατούν και παίζουν με τις ζωές των συντρόφων μας. Στην προκειμένη το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ κόστος αφορα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, τον Νίκολαο Ποιμενίδη, την Βάσω Φραγκαθρούλα και τον Ευτύχη Νικόπουλο.