Με χθεσινή επιστολή της προς τον Αντώνη Σαμαρά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων που αριθμεί –και συνυπογράφεται από- περισσότερα από 600 μέλη σε σύνολο λιγότερων από 800 σε όλη την πόλη, μόλις μία ημέρα πριν τις τις φοιτητικές εκλογές, καταγγέλλει μεθόδευση της κεντρικής διοίκησης της ΔΑΠ, κατ’ εντολήν του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν στην επιστολή τους η οποία κοινοποιείται στους κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, Αν. Λυκουρέντζο αλλά και στο σύνολο των βουλευτών της ΝΔ, τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων, όχι μόνον επισημαίνουν τον εσωτερικό πόλεμο που αναπτύσσεται στους κόλπους της ΝΔ αλλά, όπως τονίζουν, η κεντρική διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έφτασε στο σημείο να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ζητώντας αφ’ ενός να μη χρησιμοποιοιείται από την εν λόγω οργάνωση η επωνυμία «ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων» αλλά και να διαταχθεί... προσωρινή κράτησή τους!

Στην εν λόγω επιστολή μάλιστα γίνεται αναφορά στην πρόσφατη ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο ΑΠΘ στην οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να επιδιώξετε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στις εκλογές. Οι άλλοι, με την πρακτική τους, θέλουν να διώξουν τον κόσμο από τη συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα. Εσείς αντίθετα.». Αντιπαραβάλλουν μάλιστα το επιχείρημα ότι «οι φοιτητές που κέρδισαν πέρυσι την εμπιστοσύνη 1639 συμφοιτητών μας (ποσοστό 39%), όλοι εμείς είδαμε την κεντρική διοίκηση της ΔΑΠ να θέλει να μας αποκλείσει από τις φοιτητικές εκλογές μέσω των δικαστηρίων!».

Στην τελική ευθεία πριν τις φοιτητικές εκλογές, στις οποίες τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ προσδίδουν ιδιαίτερη αξία καθώς το αποτέλεσμά τους συνεχίζει να διαμορφώνει κλίμα στο πολιτικό τοπίο, οι εσωτερικές έριδες που αναπτύσσονται και αποδίδονται κατά κύριο λόγο στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αν. Παπαμιμίκο, απειλούν τα τινάξουν στον αέρα τις θετικές εντυπώσεις από την φοιτητική κάλπη στις οποίες προσβλέπουν στην Συγγρού.

Δείτε το έγγραφο που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, όπως αυτό δημοσιεύτηκε σήμερα στο epirusgate.blogspot: