«Ευελπιστώ», είπε η Βίκυ Σταμάτη, σχολιάζοντας την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο στις επόμενες συνεδριάσεις του αναμένεται να αποφανθεί επί της έκτης αίτησης αποφυλάκισης που υπέβαλε.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία πριν την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, άκουσε τον Εισαγγελέα να ζητά την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της,πήρε τον λόγο και απήγγειλε στο Δικαστήριο ψαλμό από την Αγία Γραφή ζητώντας «το έλεος του Κυρίου».

Λίγη ώρα μετά, η κρατούμενη στο Δρομοκαϊτειο μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως «αποφάσισαν χειροπέδες στα χέρια, όχι στο στόμα», ενώ σε ερώτηση αν πιστεύει πως το δικαστήριο θα ακολουθήσει την εισήγηση του Εισαγγελέα ή αν θα της δώσει δυνατότητα να πάει στο παιδί της απάντησε «ευελπιστώ».

Δίπλα της ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς και οι δύο ανέμεναν τους αστυνομικούς να τους μεταφέρουν στο διπλανό κελί για την αναχώρηση τους από το Εφετείο, συμπλήρωσε:«Αυτή είναι η ελπίδα».

Ερώτηση:Το παιδί σας, λέει ο Εισαγγελέας, έχει τρεις ανθρώπους που το υπεραγαπούν και ουσιαστικά δεν σας χρειάζεται...

Β. Σταμάτη: Το μαγικό άγγιγμα του γονέα, της μητέρας απουσιάζει. Ο τροφοδοτικός μαστός είναι η μάνα...( ξεσπά σε κλάματα).

Α. Τσοχατζόπουλος: Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειωδώς ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη, σκληρότατη εναντίον αθώων ανθρώπων.

Ερώτηση: Γιατί το κάνουν ;

Α. Τσοχατζόπουλος: Μην κάνουμε κουβέντα τώρα. Αυτό είναι πολιτική δίωξη. Αυτά που άκουσα σήμερα από τον εισαγγελέα βεβαιώνουν απόλυτα αυτό. Εκτελεστικό όργανο.

Ερώτηση: Αντί για εσάς τιμωρούν την κυρία Στάματη;

Α. Τσοχατζόπουλος: Αυτά είναι πολιτικές πράξεις...τα είδατε.. τα ακούσατε; δεν ενθουσιαστήκατε; Ήταν εδώ αυτός ο άνθρωπος; Μιλούσε για εδώ; για τις συνθήκες ή μιλούσε για άλλες καταστάσεις; Αυτά είναι μόνο μετά από εντολή.

Κατά την αγόρευση του στο δικαστήριο ο συνήγορος της κας Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε από τους δικαστές να μην ακούσουν τον Εισαγγελέα και να κρίνουν ανθρώπινα την εντολέα του, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες. Τόνισε μάλιστα πως δεν χρειάζεται κανένα προεδρικό διάταγμα για να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική επιτήρηση και παρότρυνε τους δικαστές: « Δώστε ελευθερία...». Ο δικηγόρος χαρακτήρισε άθλιες τις συνθήκες κράτησης της κας Σταμάτη, ενώ η ίδια παρενέβη και υποστήριξε πως εντός του Δρομοκαϊτειου έχει υποστεί απόπειρα βιασμού.

Υπενθυμίζεται πως ο Εισαγγελέας στην απορριπτική πρότασή του, αμφισβήτησε την κατάσταση της ψυχικής υγείας της κας Σταμάτη, υποστηρίζοντας πως η εικόνα που δίνει δεν είναι αυτή μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας και υποστήριξε ότι ο ανήλικος γιος της δεν απειλείται με ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς έχει συγγενείς που τον φροντίζουν και τον υπεραγαπούν.