current views are: 1

3 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση16:27

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη δημοτική υπάλληλος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σε δίκη παραπέμπεται δημοτική υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Δημοσίευση 16:27’
αρθρο-newpost

Σε δίκη παραπέμπεται δημοτική υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Σε δίκη παραπέμπεται δημοτική υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Πρόκειται για υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί στην υπεξαίρεση «μαμούθ» που αποκαλύφθηκε στο δημοτικό ταμείο, αλλά είχε απαλλαγεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα στα οικονομικά της, προέκυψαν «αδικαιολόγητα» ποσά, μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων, συνολικού ύψους 223.051,69 ευρώ. Η απόκλιση αυτή, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αφορά τις οικονομικές χρήσεις 1999 έως 2008, διάστημα δηλαδή που συμπίπτει με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ίδια υπάλληλος, που κατά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου υπηρετούσε ως προϊσταμένη στο Τμήμα Εκκαθάρισης και Δαπανών του κεντρικού δήμου, φέρεται ότι τη 2ετία 2004/05 ανέπτυξε υπέρογκες χρηματιστηριακές συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2004, όπως περιγράφεται στο βούλευμα, έκανε αγορές χρηματιστηριακών τίτλων, αξίας 4.061.808,70 ευρώ και παρότι το συγκεκριμένο έτος είχε ζημία, ύψους 30.690 ευρώ, την επόμενη χρονιά επένδυσε εκ νέου στο Χρηματιστήριο, πραγματοποιώντας αγορές χρηματιστηριακών τίτλων αξίας 12.506.999 ευρώ (καταγράφοντας κέρδος ύψους 16.534,20 ευρώ).

«Για την πράξη όμως που της αποδίδεται, ουδεμία έννομη συνέπεια έχει η ζημία ή το κέρδος της από την επένδυσή της στο Χρηματιστήριο, αλλά το γεγονός ότι επένδυσε τεράστια χρηματικά ποσά σ’ αυτό, που η κατοχή τους δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά της» ανέφερε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου στην πρότασή του, το περιεχόμενο της οποίας έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Εφετών.