current views are: 7

9 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση05:32

Εισαγγελέας: Να απορριφθεί το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση 05:32’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την απόρριψη των αιτημάτων που υπέβαλε η πολιτική αγωγή για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγής αλλά και για τη μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός επιφυλάχθηκε για το τρίτο αίτημα που είχε υποβάλει η πολιτική αγωγή σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορούν να δημοσιοποιηθούν στο δικαστήριο στοιχεία της δικογραφίας, όπως βίντεο και καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Η πολιτική αγωγή, κατά τη δευτερολογία της, επανέφερε το θέμα της αίθουσας διεξαγωγής της δίκης, καλώντας το δικαστήριο να επανεκτιμήσει το ζήτημα. Όπως τόνισαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, υπό την παρούσα κατάσταση, οικονομική κ.λπ., τίθεται σε αμφισβήτηση η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης περί κατασκευής και ολοκλήρωσης νέας αίθουσας, στην οποία θα μπορεί να μεταφερθεί η δίκη τον Σεπτέμβριο.

Η υπεράσπιση συντάχθηκε με το αίτημα της άλλης πλευράς για καταγραφή των πρακτικών, καθώς όπως τόνισε θα διευκολύνει τους διαδίκους, ενώ ζήτησε την απόρριψη των υπολοίπων αιτημάτων.

Στις τοποθετήσεις των υπερασπιστών διαφοροποιήθηκε μόνο η συνήγορος του πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή, η οποία δήλωσε ότι ο εντολέας της συναινεί και στο αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Στην τοποθέτησή του, ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, αναφέρθηκε σε «τραυματική εμπειρία» των κατηγορουμένων από τον τρόπο που καλύφθηκε επί δύο χρόνια η υπόθεση και αναρωτήθηκε ποιος θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι τα ΜΜΕ θα καλύπτουν αντικειμενικά τη διαδικασία.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την απόφαση του δικαστηρίου επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί.


σχετικα αρθρα