Για τη Δευτέρα 8 Ιουνίου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, το δικαστήριο θα συνεδριάσει και στις 22, 25 και 29 Ιουνίου, στις 2, 9, 14, 16, 21 και 28 Ιουλίου και στις 7 και 9 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, αποφάσισε η πολύκροτη δίκη να εκδικάζεται τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο στον Κορυδαλλό, παράλληλα και σε διπλανή αίθουσα με τη δίκη για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Συνήγορος Ρουπακιά: Συμπονούμε την οικογένεια Φύσσα

Την άρνησή του να προβάλλει αντιρρήσεις στο αίτημα πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, γνωστοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο δικαστήριο ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά λέγοντας ταυτόχρονα πως σέβεται βαθιά και συμπονεί την οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Συνήγορος Ρουπακιά: Δε θα προβάλουμε καμιά ένσταση για την παράταση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, την οποία σεβόμαστε βαθιά και τη συμπονούμε.

Μητέρα Φύσσα: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις.

Συνήγορος κατηγορούμενου Σαντοριναίου: Δε θα προβάλουμε αντίρρηση ούτε εμείς, θα αναπτύξουμε τις απόψεις μας για τις κατηγορίες της οποίες αρνούμαστε.

Μητέρα και πατέρας Φύσσα: Εμάς γιατί μας κοιτάς...

Την αποβολή της πολιτικής αγωγής ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, πρώην και νυν βουλευτών, για άρση ή αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και την αντίστοιχη πρόταση που είχε υποβάλλει νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, αρμόδιο να κρίνει την άρση ή μη των όρων είναι το Συμβούλιο Εφετών και όχι το παρόν δικαστήριο.

Η διαδικασία σήμερα ολοκληρώθηκε με τις αντιρρήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την παράσταση πολιτικής αγωγής που δήλωσαν οι συνήγοροι των θυμάτων όσον αφορά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως υποστηρίζουν οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων η διάταξη για την εγκληματική οργάνωση αφορά την προσβολή της δημόσιας έννομης τάξης και όχι ατομικών εννόμων αγαθών και κατά την κρίση τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ηθική βλάβη ιδιωτών.

Όπως τόνισαν οι συνήγοροι, η πολιτική αγωγή σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία πρέπει να αποβληθεί, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο (187 ΠΚ) δεν λαμβάνει υπόψη του το ατομικό συμφέρον. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, ο εντολέας του παραπέμπεται μόνο για εγκληματική οργάνωση και «είναι ξένος με τις πράξεις (ανθρωποκτονίες απόπειρες ανθρωποκτονίας κλ.π.) που προκάλεσαν βλάβη και προσβολή εννόμων αγαθών ιδιωτών».