Στην Α' ΔΟΥ Αθηνών εισήλθε σήμερα φορολογούμενος, ο οποίος συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή, επιχείρησε να κάνει κατάσχεση χρημάτων από το ταμείο της εφορίας, για να πάρειπίσω ποσά που του οφείλει το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ιδιώτης απαίτησε να ανοίξει το ταμείο της εφορίας και να του καταβληθούν αμέσως τα οφειλόμενα χρήματα. Μάλιστα, ο δικαστικός επιμελητής είχε στα χέρια του πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, όπως ισχυρίστηκε, επιτρέπεται η κατάσχεση των χρηματικών ποσών που βρίσκονται στο ταμείο των ΔΟΥ, σε εκτέλεση απαίτησης εναντίον του Δημοσίου.

Οι υπεύθυνοι της εφορίας επικοινώνησαν άμεσα με την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και με την εισαγγελία και από το αρμόδιο υπουργείο δόθηκε εντολή στον προϊστάμενο της εφορίας να μην επιτρέψει την κατάσχεση, βάσει τυο ν. 4270/2014 που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους κατασχέσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στη συνέχεια ο φορολογούμενος σε συνεργασία με τον δικαστικό επιμελητή, απείλησε να κατασχέσει κινητό εξοπλισμό της εφορίας, όπως γραφεία και καρέκλες, αλλά δεν του επετράπη ούτε αυτό και απειλήθηκε με σύλληψη.

 Ο ιδιώτης, καθώς δεν κατόρθωσε να προχωρήσει στην απιτούμενη κατάσχεσηαποχώρησε άπραγος. 

Για το περιστατικό αναμένεται ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.