Μέσα σε 24 περίπου ώρες, τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στις θάλασσες της Κρήτης. Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στη Γεωργιούπολη στα Χανιά το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ τα άλλα δύο σε παραλίες των Μαλίων.

Η θερινή περίοδος εγκαινιάζεται με έναν τραγικό απολογισμό για το νησί, καθώς οι πνιγμοί στη θάλασσα έχουν πλέον μετατραπεί σε μάστιγα.

Αναλυτικότερα, χθες σε παραλία της Γεωργιούπολης στα Χανιά, οι λουόμενοι ανέσυραν από τη θάλασσα έναν 45χρονο άνδρα, αλλοδαπό, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του. Οι προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν δυστυχώς δεν έφεραν αποτέλεσμα (δείτε εδώ).

Χθες, εξάλλου, στην περιοχή των Μαλίων, και μάλιστα με λίγες ώρες διαφορά, άφησαν την τελευταία τους πνοή ενώ έκαναν μπάνιο στη θάλασσα, ένας 28χρονος Γερμανός και ένας 60χρονος Πολωνός, τουρίστες και οι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, να επιπλέει αναίσθητος σε παραλία των Μαλίων, και μάλιστα οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι ο θάνατος είχε επέλθει αρκετή ώρα νωρίτερα.

Λίγες μόλις ώρα αργότερα, χθες το απόγευμα, σε οργανωμένη παραλία των Μαλίων, ο 28χρονος από τη Γερμανία που είχε πάει στη θάλασσα με τους φίλους του, έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε. Όταν ανασύρθηκε στην ακτή, διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη πολύ αργά.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής θα καταδείξουν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο.