Τα πάρτι των παιδιών μας είναι μικρές αλλά απαιτητικές «υπερπαραγωγές», στις οποίες εμείς αναλαμβάνουμε το δύσκολο ρόλο του σκηνοθέτη. Mερικές πρωτότυπες και χρήσιμες ιδέες για να περάσουν τα παιδιά καλά και εμείς να οργανώσουμε το πάρτι τους ευκολότερα. Πάρτι στο σπίτι

Τα παιδιά βιώνουν πολύ έντονα τις γιορτές που γίνονται προς τιμήν τους στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό γι' αυτά να βλέπουν το χώρο μέσα στον οποίο ζουν να μεταμορφώνεται και να στολίζεται για τη γιορτή, ενώ τα ίδια απολαμβάνουν το ρόλο του οικοδεσπότη, την υποδοχή των καλεσμένων τους, τα δώρα. Το πάρτι στο σπίτι παραμένει η καλύτερη επιλογή για τις οικογενειακές γιορτές, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το σπίτι ή το budget μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι η μαμά και ο μπαμπάς να έχουν το κέφι, την ενέργεια και τη διάθεση να το υποστηρίξουν.

Guest List

* Ορίζουμε τον αριθμό των καλεσμένων παιδιών και των συνοδών τους ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και την ευρυχωρία του σπιτιού. Είναι καλύτερα να συγκρατηθούμε και να μην «ανοίξουμε» τον κύκλο των προσκλήσεων προκειμένου να κυκλοφορούν άνετα όλοι στο χώρο. Για τα παιδιά από 1 έως 3 ετών η διάρκεια της γιορτής δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 ώρες και τα καλεσμένα παιδιά πρέπει να είναι το πολύ 10.

 * Πριν από το πάρτι απομακρύνουμε τα εύθραυστα ή τα πολύτιμα αντικείμενα για να αποφύγουμε τις ζημιές αλλά και τους τραυματισμούς. Ελέγχουμε το χώρο ώστε να είναι ασφαλής ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

 * Στο βαθμό που είναι εφικτό, φροντίζουμε ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις ηλικίες των παιδιών, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τα διασκεδάσουμε με την ίδια δραστηριότητα.

Φαγητό

* Για το φαγητό μπορούμε να προετοιμάσουμε έναν μπουφέ με σπιτικές σπεσιαλιτέ: τοστάκια, μπαστουνάκια λαχανικών, πίτσες, σουβλάκια, μίνι μπέργκερ και φτερούγες κοτόπουλου, φρέσκος φρουτοχυμός και μια τούρτα από τα χεράκια της μαμάς (ή της γιαγιάς) είναι η καλύτερη πρόταση για το μενού της ημέρας.


Διασκέδαση

* Ένας κλόουν ή ταχυδακτυλουργός θα είναι η καλύτερη επιλογή για την διασκέδαση των παιδιών σας. Μπορείτε ακόμη να προχωρήσετε στην αφήγηση παιδικών παραμυθιών ή ακόμη και να διοργανώσετε μία μικρή θεατρική παράσταση εκείνη την ώρα, με πρωταγωνιστές τα παιδιά σας και τους μικρούς καλεσμένους τους.


Photo Album

* Μην ξεχάσετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες από το πάρτι - έκπληξη που διοργανώσετε και έπειτα να δημιουργήσετε μαζί με το παιδί σας το φωτογραφικό άλμπουμ των γεννεθλίων του. Θα ανατρέχει συνέχεια σε αυτό και σίγουρα το συγκεκριμένο πάρτι θα του μείνει αξέχαστο!


Πηγή:madamefigaro.gr