Στις 16 Ιουνίου πρόκειται να κατατεθεί τελικώς στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές ο φάκελος για την επέκταση του ελαιολάδου ονομασίας προελεύσεως ΠΟΠ σε όλη τη Μεσσηνία και προς τούτο πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Γ.Κανελλόπουλο, με αρμόδιους φορείς της περιοχής. Οπως έγινε γνωστό το υπουργείο και η περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμουν την ΕΑΣ Μεσσηνίας ώστε ο φάκελος να καταστεί πλήρης και επιστημονικά τεκμηριωμένος, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες απόρριψής του από την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος εστάλη για πρώτη φορά το 2009 στις υπηρεσίες της ΕΕ, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία και πληροφορίες από την ΕΑΣ.

Ωστόσο, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις με το φάκελο να συμπληρώνεται μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι για την προώθηση του σχετικού φακέλλου ο περιφερειάρχης κ.Πέτρος Τατούλης έχει συστήσει επιτροπή που αποτελείται από την αντιπεριφερειάρχη κ.Ντίνα Νικολάκου, το σύμβουλο κ.Π.Αλευρά και το διευθυντή της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κ.Παρασκευόπουλο.