Με άστατο καιρό θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, στο βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση, στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ και στο δυτικό και το βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην ανατολική χώρα θα πέσει κατά 2 με 4 βαθμούς.     
 
Πιο αναλυτικά:                                                                                                  
 
Στη Θράκη θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και, κυρίως το πρωί, θα έχουμε σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς.                                                                                                                              
 
Στη Μακεδονία προβλέπονται, αρχικά ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 με 28 βαθμούς.                                                                                                                   
 
Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένονται: το πρωί λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους συννεφιά με  βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28  βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.                                                                                                                         
Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημεριανές ώρες και μετά.  
 
Στην ανατολική Πελοπόννησο ολόκληρη η Κυριακή προβλέπεται συννεφιασμένη και βροχερή. Οι βροχοπτώσεις θα είναι κατά τόπους έντονες. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως τους 25 με 27 βαθμούς.                                                                                                              
Στα Κύθηρα θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.                              
 
Στην Κρήτη αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και βροχές. Το μεσημέρι στη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία  θα φτάσει μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου.                               
 
Στα Δωδεκάνησα, στις ανατολικές Κυκλάδες, στη Σάμο και την Ικαρία οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ, στις  δυτικές Κυκλάδες θα πνέουν βοριάδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 με 26 βαθμούς.                                                                                                                               
Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικές βροχές και, κυρίως στην Λήμνο πολύ ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι (7 μποφόρ).                                                                                                                            
 
Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται βροχές, δυνατοί βόρειοι άνεμοι, κατά διαστήματα έντονες καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Τα θερμόμετρα θα δείξουν, στο Καρπενήσι μέχρι τους 18 βαθμούς και στη Λάρισα έως τους 26.
 
Στην Αττική θα έχουμε φθινοπωρινό καιρό με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και παροδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς.                 
 
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.